06 – 12071801 contact@vloedontwikkelt.nl

Leiderschap coaching

Voor managers die het beste uit hun medewerkers willen halen

Er wordt leiderschap van je gevraagd. In tijden van crisis en verandering nog meer dan anders. De meeste managers worden daar niet mee geboren. En ze halen het ook niet uit een boek. Leiderschapsvaardigheden kun je gelukkig wel ontwikkelen. Met coaching versnel jij jouw ontwikkeling.

Je bent manager. Dat ben je al jaren, of je bent het net geworden. Omdat je ambitie had en de beste was. Degene met de goede ideeën. Of je hebt er hard voor gestudeerd.

Maar het aansturen van een team is een vak apart. Naast beroepskennis wordt er een hele set vaardigheden van je gevraagd. Inspireren, delegeren, coachen, waardering tonen, helder communiceren, eerlijk zijn, confronteren, verbinden, ga zo maar door. 

En dan zijn er nog praktische uitdagingen. Dat je mensen aanstuurt die veel ouder zijn. Of juist een stuk jonger, waardoor je je een boomer voelt tussen deze millennials. Dat ze alles beter weten omdat ze nu eenmaal experts zijn in hun vakgebied. Of dat je leidinggeeft aan oud-collega’s nadat je promotie hebt gemaakt.

Stel je eens voor…

Wat zou het voor je betekenen als:

 • De rol van leider je natuurlijk afgaat?
 • Je weet met welk gedrag je je medewerkers motiveert?
 • Je kennis over groepsdynamiek kunt inzetten om je team te versterken?

Als coach begeleid ik je graag om deze ontwikkeling te maken.

Ben ik de juiste coach voor jou?

Dat kan alleen jij beoordelen. Om het je makkelijk te maken, bied ik een vrijblijvend intakegesprek aan. Die 1,5 uur levert je veel op. Daarover zo meer. Eerst vertel ik je alvast iets over mezelf:

Wie is Sylvia Melzer?

Het werken als manager ken ik uit eigen ervaring. Voordat ik mijn bedrijf als coach begon, werkte ik ruim 20 jaar in het (internationale) bedrijfsleven. Eerst in de lijn, later als manager en in staffuncties. Daardoor kan ik me goed inleven in je ambities, maar ook in je onzekerheden. Ik voel snel aan wat er speelt en begeleid je graag om tot resultaat te komen. 

Waar ik het voor doe? Dat jij je ontwikkelt en vertrouwen hebt. In jezelf en in je team. Dat je team tot betere resultaten komt dankzij jouw leiderschap. En je waardevol bent voor het bedrijf omdat je doelen helpt realiseren.

Liever in bullets?

 • Ruim 20 jaar werkervaring in het internationale bedrijfsleven
 • Liefdevol naar jou, resultaatgericht als koers
 • Expert in Deep Democracy en systemisch werken
 • Geregistreerd beroepscoach bij Nobco
 • Gecertificeerd in DISC-analyse en RealDrives

Word een betere manager met leiderschap coaching

In 5 sessies van 1,5 uur kun je veel leren. Over je eigen rol, kwaliteiten en wat effectief gedrag is. Daar ga je in de praktijk mee aan de slag.

Zo ervaar je hoe groot het effect is van kleine veranderingen in je gedrag. Zo ontwikkel je een pallet aan leiderschapsvaardigheden die je bewust leert inzetten om betere resultaten te halen. 

Je leert over groepsdynamica zodat je effectief kunt reageren bij ontwikkelingen in je team.

En je ontwikkelt je zelfevaluatie zodat je kunt bijsturen als het even minder soepel loopt. Daarnaast is leiderschap coaching een boost voor je zelfvertrouwen.

Coaching programma afgestemd op jou

De inhoud van het programma stemmen we af in een intake. Daarin verhelderen we samen voor welke uitdaging je staat. En wat je wilt ontwikkelen. Zo stemmen we de inhoud van het programma af. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

 • Inzicht krijgen in je kwaliteiten, valkuilen en drijfveren (DISC en RealDrives)
 • Oefenen met effectief gedrag
 • Rolspellen om te leren van situaties in je team
 • Leren over groepsdynamica en hoe je het toepast
 • Coachende vaardigheden ontwikkelen om het beste uit je medewerkers te halen 

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Oegstgeest, vlakbij Leiden. Dat is neutraal terrein waar je gefocust en ongehinderd kunt zijn. De reistijd helpt je om vooraf in de stemming te komen. En na afloop in rust te kunnen evalueren. Online werkt vaak net zo goed. We videobellen vanaf een plek waar jij je prettig voelt.

Vrijblijvend intakegesprek

Hierin bespreken we je situatie en wat je wilt ontwikkelen. Dit geeft je vaak al veel inzicht in jezelf en je rol als manager. Zo kun ervaren hoe ik werk en of dat bij je past. 

Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Ook je investering in tijd is minimaal. Want de intake doen we 1-op-1 online. Je hoeft alleen je koffie nog te zetten. Dus wil je vanuit huis ervaren hoe het is als ik je coach? Maak dan meteen een afspraak.