06 – 12071801 contact@vloedontwikkelt.nl

Advies, workshop of training op maat

Leiderschap, persoonlijke effectiviteit of effectief communiceren. Het behalen van grote doelen begint met kleine stappen. Alleen hoe breng je het geduld op als de resultaten ondermaats zijn? Hoe krijg je je medewerkers enthousiast voor verandering? En hoe zorg je dat je investering zich terugbetaalt?

Je bent directeur, MT-lid of manager of je geeft hen advies vanuit je HR rol. In beide gevallen ga je over de banen van medewerkers. En het rendement hieruit voor de onderneming. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Zeker als de resultaten achterlopen bij de ambitie of als er veranderingen doorgevoerd moeten worden.

Wil je met de cultuur in je bedrijf aan de slag? De rollen van je medewerkers verbreden? Of ze nieuwe vaardigheden leren? Dan wil je een duurzame aanpak die het gewenste resultaat oplevert.

Ga je het wiel opnieuw uitvinden?

De meeste bedrijven gaan hiermee de mist in. Ze bestrijden symptomen zonder het echte probleem te achterhalen. Het resultaat is een tijdelijke impuls. Een leuke dag voor de medewerkers. Goed voor de moraal. Maar al snel komen oude gewoonten terug…

Andere bedrijven schakelen een adviesbureau in. Na maanden van onderzoek volgt een uitgebreid rapport, maar ook een gepeperde rekening. Wat ontbreekt is de praktische kant. Veel rapporten halen de uitvoering niet omdat adviesbureaus dat aan jou overlaten.

Wanneer je investering het waard is

Investeren in verandering heeft pas zin als je:

  • problemen bij de kern aanpakt zodat resultaten verbeteren
  • je medewerkers enthousiast krijgt voor verandering
  • duurzame ontwikkeling in gang zet zodat groei blijvend is

Stel je voor dat je op deze manier investeert in verandering? Een programma op maat voor jouw doel en jouw organisatie. Waarmee je medewerkers de juiste begeleiding krijgen om zich te ontwikkelen. En werkvormen die ze helpen om tot betere resultaten te komen.

Programma op maat mét garantie

Op basis van jouw ambitie ontwikkel ik een programma op maat. Een traject met garantie op het behalen van je doel. Ik begeleid jullie van begin tot eind. Van het definiëren van een helder doel. Tot de evaluatie als jullie het gehaald hebben. Het ‘hoe nu verder’ hoort daarbij.

Dat kan een programma zijn over leiderschap, persoonlijke effectiviteit of effectieve communicatie. Workshops om vaardigheden te verbeteren, een traingsprogramma voor aanstaande mentoren, begeleide intervisie. Of een aanpak om zelfsturend werken in te voeren binnen je teams.

Waarom kiezen voor Vloed?

Voor een succesvolle samenwerking zijn twee dingen belangrijk. Het moet ‘klikken’ tussen ons. En we moeten er allebei in geloven. De beste manier om daarachter te komen, is door kennis te maken.

Dat bied ik je graag vrijblijvend en kosteloos aan. Je investeert dus alleen een uur van je tijd. Maar laat ik me eerst eens voorstellen:

Wie is Sylvia Melzer?

Voordat ik mijn bedrijf begon, werkte ik ruim 20 jaar in het (internationale) bedrijfsleven. Voor grote en kleinere bedrijven in sales, marketing en HR. Eerst in de lijn, later als manager en in staffuncties. Sinds 2014 werk ik als zelfstandig coach, teamcoach en trainer. En ontwikkel ik maatwerktrajecten voor diverse middelgrote bedrijven.

Hierdoor ben ik een ervaren gesprekspartner voor directie en management om tot de juiste strategie te komen. En kan ik medewerkers en managers begeleiden om tot resultaat te komen.   

Mijn drijfveer is dat mensen zich ontwikkelen en vertrouwen hebben. Zo komen ze tot betere resultaten, groei en voldoening . En helpen ze bedrijven hun doelen te behalen. 

In het kort

  • Ruim 20 jaar werkervaring in het internationale bedrijfsleven
  • Liefdevol naar mensen, resultaatgericht als koers
  • Onafhankelijk en onpartijdig 
  • Geregistreerd beroepscoach bij StiR en Nobco
  • Associate bij Nassau-group

Samenwerkingspartners:

Annelies van Schaik

Samenwerking in organisatie- en leiderschapsontwikkeling

Meer over Annelies van Schaik

Dorien Schilder

Samenwerking in teamcoaching voor verandertrajecten en grote teams

Meer over Dorien Schilder

Marc Muller

Samenwerking in verander- en (hr)ontwikkelvraagstukken

Meer over Marc Muller

Vrijblijvende kennismaking

Hierin bespreken we wat er in je bedrijf speelt en welk doel je hebt. Ik stel je veel vragen om tot de kern te komen. Dit levert je veel inzicht op. Het doel is echter om te kijken hoe jij jouw doelen kunt bereiken en of we tot een samenwerking kunnen komen.

Deze kennismaking is vrijblijvend en kosteloos. Ook je investering in tijd is minimaal. Want ik kom graag bij je langs. Maak dus meteen een afspraak.