06 – 12071801 contact@vloedontwikkelt.nl

Teamcoaching

voor een hechter team en betere resultaten

Is er gedoe in je team? Conflict of onvoldoende resultaat? Of dreig je doelen niet te halen? Dan moet er nodig iets gebeuren. 

Je zoekt iemand die je kan helpen. Iemand die jouw situatie herkent. Die vaker met het bijltje heeft gehakt. Die weet hoe je het tij kan keren. En nu ben je hier bij Vloed.

Je voelt de druk van je team én je doelen 

Je hebt ambitieuze doelen. Voor jezelf en voor je team. Maar in de waan van de dag ben je vaak druk met brandjes blussen. Het aansturen van je team vergt veel tijd en energie. 

Je merkt dat je medewerkers niet blij zijn, dat conflict en verzuim op de loer ligt. Hoe kom je uit deze negatieve spiraal?

Wat zou dit voor jou betekenen?

Stel je eens voor: er is straks rust in je team. Het vertrouwen is terug. Je staat stevig in je rol als manager. En je snapt wat dit team nodig heeft.

Je medewerkers begrijpen hoe ze bijdragen aan het resultaat. De sfeer is goed en er is weer ambitie. Als een hecht team staan jullie achter een gezamenlijke missie. Klaar om doelen te behalen.

Snel resultaat met teamcoaching

Een paar sessies maken een groot verschil. Met teamcoaching leggen jullie een stevige basis. Die is nodig om efficiënt samen te werken zodat resultaten verbeteren. En je ontdekt wat het team moet ontwikkelen om daar te komen.

Een stevige basis is:

  • Focus op een helder doel
  • Vertrouwen in jezelf en in elkaar
  • Duidelijkheid over de rollen
  • Commitment van elk teamlid
  • Zin om er samen voor te gaan

Als coach begeleid ik jullie om deze basis te leggen. En ik leer jullie je eigen patronen te herkennen. Je doorziet welke in de weg zitten en welke je helpen. Zo bouwen jullie aan een cultuur van resultaatgericht samenwerken. 

Meestal zijn 4 of 5 sessies voldoende om blijvende verandering in gang te zetten. Je weet hoe je verder kunt ontwikkelen. Als teamlid en team als geheel. En het belangrijkste: resultaat is merkbaar en meetbaar.

Ben ik wel de juiste teamcoach?

Er is maar één manier om daarachter te komen. Laten we kennismaken. Dat kan laagdrempelig via een vrijblijvend adviesgesprek. Je investeert dus alleen een uur van je tijd. En die levert je veel op. Ik zal een tipje van de sluier oplichten:

Wie is Sylvia Melzer?

Ik groeide op met meerdere talen en culturen. Als coach doe ik niet anders: zorgen dat iedereen elkaar begrijpt.

Ik kan goed aanvoelen wat er speelt. En ik merk telkens weer hoe handig dat is. Want gevoelens spreken we niet graag uit. Zeker niet op de werkvloer. Toch kunnen ze daar juist ontzettend in de weg zitten.

Daarom bied ik veiligheid en vertrouwen. Zodat mensen open durven zijn. En we kunnen bespreken wat er in de weg zit. Ook als het wat ongemakkelijk is. Want een doorbraak helpt om sneller tot resultaat te komen. 

Daar is het me om te doen. Dat mensen zich ontwikkelen en gelukkig zijn. Zo komen ze tot betere resultaten. En helpen ze bedrijven hun doelen te behalen. Win-win.

Liever in 5 bullets?

  • Ruim 20 jaar werkervaring in het internationale bedrijfsleven
  • Liefdevol naar mensen, resultaatgericht als koers
  • Veel ervaring met zelfsturende teams
  • Expert in Deep Democracy en systemisch werken
  • Geregistreerd teamcoach bij StiR

Vrijblijvend adviesgesprek

Hierin bespreken we je situatie en bekijken we of teamcoaching de juiste aanpak is. Dit geeft je vaak al veel inzicht. En je kunt je een beeld vormen van hoe ik werk en of dat bij jou en je team past. 

Dit adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Ik kom gewoon bij je langs of we maken een afspraak via Zoom. Zo kun je meteen ervaren hoe samenwerken met mij je bevalt. Dus maak direct een afspraak.