06 – 12071801 contact@vloedontwikkelt.nl

Goed teamwork...

Als samenwerken lukt is het eigenlijk een wonder

Een  goede samenwerking is onontbeerlijk maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Eigenlijk is het een wonder als het wel vanzelf gaat.

 

Dat betekent niet dat je een goede samenwerken niet zou kunnen ontwikkelen. Er is veel mogelijk om de samenwerking positief te beïnvloeden.

Vloed helpt je het tij te keren

 

Verloopt de samenwerking in je team niet lekker? Is er onvoldoende vertrouwen, misschien zelfs onderhuids conflict? Of dreig je doelen niet te halen omdat er onvoldoende resultaatgerichtheid is? Dan moet er nodig iets gebeuren en helpt Vloed jou het tij te keren.

Van eenmalig en eenvoudig tot diepgaand of uitgebreid

Soms kunnen we met een simpele en eenmalige bijeenkomst al een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door het verhelderen van doelen en rollen of het beter benutten van de aanwezige kwaliteiten.

In andere gevallen kan een langere begeleiding nodig zijn om een team in beweging te brengen en samenwerking te laten slagen. Bijvoorbeeld als er een lange historie is, als hardnekkige patronen diep zijn ingesleten of de verschillen tussen de teamleden (te) groot.

Of je situatie nu simpel of complex is, in beide gevallen denkt en werkt Vloed graag met je mee. In nauwe afstemming met jou zorgen we dat de samenwerking weer energie geeft en resultaat oplevert. 

Altijd praktisch en to the point

Natuurlijk begint alles met onze samenwerking. Daarvoor leggen we een stevige basis. Hoe dat werkt? We beginnen met een investering in onze relatie. Dat kost jou in eerste instantie alleen tijd. Vervolgens stellen we samen je doelen en het gewenste resultaat scherp. 

Zodat verbetering niet alleen merkbaar, maar ook meetbaar is.

En we hebben het over wederzijdse verwachtingen en onze rolverdeling. Het is belangrijk dat we die over en weer helder hebben. Zodat we weten wat we aan elkaar hebben. Want ook onze samenwerking is bepalend voor jouw succes!

Wij geloven dat ieder team uniek is. Daarom is onze teamdynamische aanpak altijd maatwerk.

Een greep uit ons instrumentarium:

  • Real Drives of DiSC profielen voor inzicht in drijfveren, gedrag en communicatiestijlen
  • Deep Democracy werkvormen
  • Organisatie opstellingen en een systemische benadering
  • Intervisiebegeleiding
  • Ervaringsgerichte werkvormen
  • Appreciative Inquiry (waarderende benadering)

Vrijblijvend adviesgesprek

Hierin bespreken we je situatie en bekijken we of onze begeleiding je verder kan helpen. Dit eerste gesprek geeft je vaak al veel inzicht. En zo kun je direct een beeld vormen van hoe Vloed werkt en of dat bij jou en je team past. 

Dit eerste adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Wij komen bij je langs of maken een online afspraak. Zo kun je meteen ervaren hoe de samenwerking bevalt.